Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@11:26:16 GMT

عزاداری روز تاسوعا در بازار تهران بعد از ۲ سال تعطیلی کرونایی+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۱۷۸۰

عزاداری روز تاسوعا در بازار تهران بعد از ۲ سال تعطیلی کرونایی+فیلم

‍‍‍‍‍‍

بازار تهران در تاسوعای حسینی مملو از جمعیت عزاداری بود که پس از دو سال محدودیت‌های کرونایی، فرصت عرض ارادت به محضر حضرت عباس بن علی علیهم‌السلام را پیدا کرده بودند.

به گزارش مشرق، سوگواری و نوحه‌خوانی در بازار تهران از دیرپاترین آیین‌های عزاداری در کشور به شمار می‌رود که با تعطیلی مغازه‌های این مجموعه بزرگ تجاری از هفتم تا دوازدهم محرم برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال پس از دو سال تعطیلی اجباری به دلیل شیوع گسترده کرونا در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ عزاداران حسینی فرصت یافته بودند تا در دسته‌های سوگوار، مصیبت شهادت اباالفضل العباس علیه‌السلام را تسلیت گویند.

دسته‌های عزادار از هیأت‌های قدیمی بازار که از محدوده خیابان خیام و پاچنار وارد تیمچه می‌شدند، رسم قدیمی چارپایه‌خوانی را بجا آورده و در دو گروه، دو بند نوحه را سر می‌دهند.

امسال، مهدی غیاثی و علی علیان، پای ثابت چارپایه‌خوانی و نوحه‌سرایی در بازار تهران بودند تا یاد و نام نوحه‌خوانانی چون احمد شمشیری، شاه‌حسین بهاری، احمد صالح، علیرضا بهاری، محمد یوسفی و ... در آیین‌های سینه‌زنی بازار زنده شود.

هیأت‌های محبان‌الزهرا، متقدمین حضرت زهرا، بزازها، صنف کفاش، قنات‌آبادی‌ها و ... از پرشمارترین دسته‌های سوگواری ایام محرم بازار تهران به شمار می‌روند.

در حاشیه حضور مردم سیاهپوش، چهره‌های سینمایی و ورزشی و پیشکسوتان هنر نیز به چشم می‌خورند که حضور مداوم محمدرضا طالقانی، قهرمان کشتی کشور و رئیس اسبق فدراسیون کشتی از آن جمله است.

ویدیویی که امروز از عزاداری در بازار تهران تهیه شده ببینید:

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین جنگ غزه قیمت محشر بازار تهران محمدرضا طالقانی فدراسیون کشتی نوحه خوانی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت بازار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۱۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟

«خط بازار» نخستین خط حمل و نقل عمومی تهران بود که سال ١٢٦٨ از بازار تا انتهای خیابان لاله‌زار با استفاده از واگن اسبی با گنجایش ۵٠ مسافر راه‌اندازی شد.

به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر خط بازار، ۴خط دیگر هم مسافران را جابه‌جا می‌کردند، از جمله «خط شاه‌عبدالعظیم» و «خط باغ‌شاه». خط شاه‌عبدالعظیم از مسیر ناصریه (خیابان ناصرخسرو فعلی)، چراغ برق (خیابان امیرکبیر) و خیابان ری می‌گذشت و به ایستگاه ماشین‌دودی ختم می‌شد.

خط باغ‌شاه هم از بازار شروع می‌شد و به دروازه باغ‌شاه و روبه‌روی ساختمان مجلس فعلی می‌رسید. نصرالله حدادی، تهران‌شناس، درباره چگونگی جمع‌شدن این خط که خیلی اتفاقی به‌نظر می‌آید، می‌گوید: «رضاشاه دستور برچیدن این خط را داد. او وقتی با ماشین اختصاصی از خیابان باغشاه می‌گذشت، چرخ ماشینی که او را می‌برد، در گودال مسیر واگن اسبی افتاد و ناراحتش کرد و برای همین فی‌الفور به بوذرجمهری، شهردار وقت، دستور داد تا این خط را جمع‌آوری کنند. فردای آن روز تراورس‌ها و ریل‌های آهنی از باغ‌شاه تا توپخانه را کندند و مسافران این خط را غافلگیر کردند.»

همچنین مسافرانی که از چهارراه حسن‌آباد به سمت دروازه قزوین سوار واگن اسبی می‌شدند از «خط دروازه قزوین» استفاده می‌کردند و میدان اعدام تا ماشین‌دودی هم خط بعدی بود. او در ادامه می‌گوید: «در سال ۱۳۰۸ واگن‌های اسبی جمع‌آوری شد و دولت تصمیم گرفت برای نخستین بار سرویس حمل و نقل عمومی برای شهر تهران ایجاد کند. به همین دلیل چند دستگاه اتوبوس از خارج خریداری شد. ولی تا حدود سال ۱۳۲۰ درشکه‌ها همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. تعداد اتومبیل‌ها و موتورسیکلت‌های تهران در سال۱۳۰۰ فقط ۶۰۰ دستگاه بود که همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. در این فاصله زمانی تا سال ۱۳۲۰ تعداد اتومبیل و موتورسیکلت به ۷۰۰ دستگاه رسید و ۱۳سال بعد از آن تعداد وسایل نقلیه از مرز ۸۰هزار دستگاه گذشت.»

دیگر خبرها

  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • ساختار هیأت امنای محلات تهران شبیه فعالیت شورایاری‌هاست/حضورنهادهای فعال محلات در هیأت‌های امنا
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران
  • زلف بر دیوار | بازار داغ گیس فروشی
  • برنامه‌های حرم مطهر حضرت معصومه(س) در دهه کرامت اعلام شد
  • «سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم